Camping Buitenhof Hilvarenbeek: heerlijke plek in het groen

by happinessonwheels

Afgelopen jaar ontdekte ik weer een pareltje van een camping: Buitenhof Hilvarenbeek. Als je houdt van sfeer, rust, eenvoud en ruime plekken, dan ben je hier aan het juiste adres. De camping ligt in Noord-Brabant, in de buurt van Tilburg. Ik neem je in deze blog mee op mijn avontuur bij Buitenhof Hilvarenbeek.

Groene oase

Buitenhof Hilvarenbeek is de camping van Peter en Koosje. Het natuurkampeerterrein is gelegen op voormalige landbouwgrond achter hun huis. Inmiddels is het een groene oase met een biologische moestuin, (fruit)bomen, bloemen, geiten, kippen en een natuurlijke vijver. Als ik aankom op de camping wordt ik ontvangen door Peter en mag ik zelf een plek kiezen voor de camper. De plekken zijn prachtig! Groot en veel privacy, daar houd ik van. Moeilijk kiezen dus, maar uiteindelijk vind ik een gezellige plek.  

Camping Buitenhof Hilvarenbeek

Kampeergeluk: kampvuur  

Een groot voordeel van kamperen bij Buitenhof Hilvarenbeek is dat je hier op je eigen plek kampvuur mag maken. Je kunt een buitenkachel inclusief hout verkijgen voor een paar euro. En ben je je eigen plek zat, in de moestuin zijn heerlijke zitjes gecreëerd. Ook is er een grote overdekte zitplek met gezellige buitenkeuken. Je kunt hier koffie zetten, koken en er staat een BBQ. Daarnaast is er een gezellige binnenruimte, tevens een locatie die te huur is voor trainingen of workshops. Dus ook tijdens de wat koudere avonden is het heerlijk genieten op deze plek. Uiteraard geniet ik in de avond van mijn eigen kampvuurtje!

In de omgeving van camping Buitenhof Hilvarenbeek

Er is vanalles te doen in de omgeving van Buitenhof Hilvarenbeek. Een paar tips:

  • Vanaf de camping loop je zo naar Hilvarenbeek. Een mooi dorp, met gezellige terassen en een echt ‘Vrijthof’.
  • Breng een bezoekje aan Bioboerderij ’t Schop. Je koopt hier het lekkerste biologische eten: https://www.hetschop.nl/
  • Bezoek Landgoed de Utrecht om te wandelen of fietsen. Je vind hier In Den Bockenreyder, een leuke plek om een hapje of drankje te doen: https://indenbockenreyder.nl/

Samentuin

De moestuin is trouwens echt prachtig. Toen ik er was stond alles vol in bloei. Mooie bloemen, groenten en kruiden. Ik kan echt intens genieten van dit soort plekken. Als ik Peter spreek vertelt hij me dat het een Samentuin is. De moestuin wordt samen met mensen uit de buurt onderhouden. Samen zaaien, telen en oogsten, van elkaar leren en genieten van de eenvoud van de natuur.

Ik raad je echt aan om een keer te gaan kamperen bij Buitenhof Hilvarenbeek. Het is echt een fantastische plek waar veel liefde inzit! Is er dan geen nadeel? Peter vertelt dat ze wel bang waren voor de reacties over de weg waar de camping aan ligt. Er zijn ook al een paar reviews waarin mensen dat als nadeel aangeven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er geen last van heb gehad, je hoort het wel maar het weegt voor mij niet op tegen alle voordelen: ruime plekken, kampvuur, moestuin, buitenkeuken, binnenruimte, rust en een leuk dorp op loopafstand.

© Camping Buitenhof Hilvarenbeek

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en om te boeken op de website van Buitenhof Hilvarenbeek: https://www.buitenhofhilvarenbeek.nl/

Buitenhof Hilvarenbeek is een officieel natuurkampeerterrein. Kijk voor alle natuurkampeerterreinen op https://www.natuurkampeerterreinen.nl/  

Benieuwd naar mijn andere campingtips? Kijk dan op https://happinessonwheels.nl/campings/

Liefs,

Maartje ☾

0 comment

You may also like

Leave a Comment