Camping Klein Frankrijk in Noord-Brabant; eigen zwemmeertje en kampvuur

by happinessonwheels

Wat is er toch veel moois in de buurt van waar je woont te vinden. Je hoeft niet ver weg om helemaal tot rust te komen en je in de natuur onder te dompelen. Natuurkampeerterrein en camping Klein Frankrijk is zo’n plek. Voor mij maar 20 minuten rijden en het is een van de fijnste campings waar ik ooit in Nederland ben geweest. Ik vertel je er in deze blog graag meer over!

UPDATE 2022: Helaas is camping Klein Frankrijk inmiddels permanent gesloten.

Camping Klein Frankrijk Leende

Een eigen zwemmeer en ruime plekken

Wat ik zo fijn vind aan camping Klein Frankrijk is dat er een eigen zwemmeertje is. Op warme dagen is dat echt heerlijk. Maar ook op koude dagen is het lekker verfrissend. Ik zoek campings altijd uit op ruime plekken, waar je privacy en rust hebt. De camperplekken op natuurkampeerterrein Klein Frankrijk zijn echt te gek. De plekken bieden veel ruimte en privacy. Vooral plekje 1, 22, 23 en 24 vind ik fijn. Wat wel belangrijk is om te weten is dat kinderen onder de 6 jaar niet zijn toegestaan op de camping vanwege het meertje. En camping Klein Frankrijk is een officieel natuurkampeerterrein, dit betekent dat je in het bezit moet zijn van het Groene Boekje of de Natuurkampeerkaart. Kijk voor meer informatie op https://www.natuurkampeerterreinen.nl/

Kampvuur maken op Camping Klein Frankrijk

Ok en dan de volgende belangrijke wens; de mogelijkheid om kampvuur te maken op je plek! Ik vind dat helemaal fantastisch en het hoort gewoon bij het campingleven. Vuur is een van de elementen die de aarde ons geeft. Camping Klein Frankrijk bestaat uit verschillende gedeeltes. Op ‘De Fuut’ kun je staan met je caravan, camper, vouwwagen of tent. Op dit terrein mag je stoken in een vuurkorf of vuurschaal. Ook bbq-en is toegestaan. Het andere gedeelte, ‘Bos & Meer’, is speciaal voor tenten. Dit zijn echt prachtige, ruime plekken midden in de bossen en aan het meer. Je waant je net in Frankrijk. Hier is stoken alleen niet toegestaan.

Camping Klein Frankrijk Leende

Natuurtips omgeving camping Klein Frankrijk

Camping Klein Frankrijk is gelegen in Leenderstrijp. Een typisch Brabants boerengehucht met een oud dorpscafé, een kapelletje en een kleine dorpswinkel. Direct vanuit de camping loop of fiets je zo het Leenderbos in. Het Leenderbos is een natuurgebied met bossen, heide, vennen en natuurreservaten. Er zijn veel wandel- en fietsmogelijkheden. Ik gebruik altijd de app van route.nl om direct vanuit de camping een mooie wandeling te maken. Andere tips voor de omgeving:

  • Wildkijkscherm Leenderbos: dit scherm staat op een open plek in het bos bij een poel en is gratis te bezoeken. Je maakt hier kans om wild te ontmoeten. Klinkt niet heel erg fijn dit, maar bij dit scherm worden aangereden dode dieren neergelegd, zoals reeën. Hiermee hoopt Staatsbosbeheer een aantal zeldzame aaseters te behouden of terug te brengen, zoals roofvogels, raven, dassen en marters.
  • De Groote Heide en De Plateaux zijn prachtige natuurgebieden om te fietsen en wandelen.
  • Via de site van Staatsbosbeheer vind je een aantal hele mooie wandelingen in de omgeving Heeze/Leende: https://www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/heeze-leende/Routes
  • Zin in wat meer drukte? Breng een bezoekje aan Valkenswaard of Leende en doe een drankje en hapje op een van de terrassen.
Camping Klein Frankrijk Leende
Camping Klein Frankrijk

Benieuwd naar mijn andere campingtips? Kijk dan op https://happinessonwheels.nl/campings/

Liefs,

Maartje ☾

0 comment

You may also like

Leave a Comment