Camping Oest farm & stay in Zeeland

by happinessonwheels

Live the life you love and love the life you live. OEST! Die zin lees ik als eerste op de website van OEST Farm&Stay. Dat klinkt goed! In de zomer van 2020 vieren we mijn verjaardag op deze camping, die echt de moeite waard is om te bezoeken. 


Plek waar je zintuigen worden gestreeld

Oest ligt op het Zeeuwse landgoed Hof ter Linde in Ritthem. Bij aankomst op het terrein vangt Marieke ons op. We krijgen een korte rondleiding over het terrein. In het voedselbos kun je kamperen met je tent of camper of een mooie tent huren. Daarnaast is er ook mogelijkheid om te overnachten in het vakantiehuis. De plekken zijn prachtig en hebben veel privacy. Marieke en Jeroen hebben in een aantal jaar tijd van de kale akker een eetbaar paradijs gemaakt! Er is een grote moestuin en verschillende permacultuurprojecten. Er is een gezamelijke buitenkeuken die je mag gebruiken en de sanitaire voorzieningen is inclusief composttoilet. 

Yoga en workshops

In de zomermaanden geniet je bij Oest farmstay van heerlijke gerechten, taart, ontbijtjes en groente en fruit uit eigen tuin. Wij bestelden een heerlijk verjaardagsontbijtje, wat een luxe! Marieke geeft ook yogalessen op het terrein. Midden in het voedselbos is een heerlijke plek waar ze deze lessen geeft. 

OEST farm & stay Zeeland
OEST farm & stay Zeeland

Een met de natuur

Werken met de natuur, dat is het grondbeginsel bij Oest en bij de manier van tuinieren en verbouwen. Te leren van de natuur en de natuur na te bootsen. Marieke en Jeroen doen dit door de bodem zo min mogelijk te verstoren en zoveel mogelijk bedekt te houden zodat het bodemleven zich kan ontwikkelen en de grond steeds vruchtbaarder wordt. Op het terrein lopen kippen en varkens rond om te woelen, slakken te eten en te bemesten. Afval is voedsel; jouw restjes voedsel en schillen vangt Oest op in een emmer en daar genieten de varkens en kippen later van. De fruitbomen zijn weer heel blij met de compost uit de composttoiletten. Daarnaast worden er veel middelen hergebruikt. Oest filtert grijswater op eigen terrein. Daarom mogen er alleen biologisch afbreekbare douche/was/schoonmaakmiddelen worden gebruikt.

Back to basic

OEST farmstay nodigt je uit om echt weer even back to basic te gaan. Laat je daardoor inspireren. Er mogen geen auto’s rijden over het terrein, met kruiwagens kun je je spullen vervoeren. Om het terrein stralingsarm te houden is er geen wifi op de camping.  Geniet daarentegen juist van het fluiten van de vogels en het ruisen van de wind, de stilte en rust. 

Tips in de buurt

  • Vanuit de camping fiets je in zo’n 20 minuten naar het stand
  • De camping ligt vlakbij Middelburg, een stad die zeker een bezoekje waard is. 
  • Ga je naar Middelburg? Doe dan een drankje bij St. John, voor een lekkere lunch of taart ga je naar  De Juf en sla ook zeker niet de Reigerstraat over. 
OEST farm & stay Zeeland
0 comment

You may also like

Leave a Comment