Forest bathing in het Zwarte Woud – helemaal zen

by happinessonwheels

Dat de natuur goed voor je is, dat weten we inmiddels! In de natuur laad je op, je komt tot rust en je krijgt nieuwe energie. In het Zwarte Woud vind je ontzettend veel mooie natuur waar je eindeloos kan wandelen en fietsen. Heb je geen zin om erg actief te zijn en wil je helemaal een worden met de natuur en met jezelf? Neem dan een forest bathing, oftewel ga lekker bosbaden!

Shinrin-yoku

In Japan is forest bathing, oftewel shinrin-yoku, heel normaal. Wat is het dan precies? Het is eigenlijk mindfulness in het bos. Heel langzaam en bewust loop je door het bos. Je gebruikt al je zintuigen, je ruikt de natuur, de bomen en planten, je voelt bewust de grond onder je voeten, je hoort de vogels fluiten en de wind door de bomen waaien. Vaak heb je met wandelen of hardlopen een einddoel in je hoofd waar je naartoe wilt gaan, je loopt vaak snel en onbewust daardoor. Door forest bathing ga je van de doe en doelmodus naar gewoon lekker zijn. Je wordt een met de natuur en er komt een enorme rust en kalmte in je lichaam.

Voordelen forest bathing

In Japan wordt al sinds 1982 wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de voordelen van forest bathing. Enkele voordelen:

  • Verlaging van de bloeddruk
  • Stresshormomen verminderen
  • Versterking van je immuunsysteem
  • Je krijgt meer energie

Forest bathing in het Zwarte Woud

Ben jij benieuwd en wil je het eens proberen? Met Wald tut gut kun je gaan ‘waldbaden’ in het Zwarte Woud. Ze bieden ook yoga in het bos en workshops over wilde planten en kruiden en wat ze voor jou kunnen betekenen.

Look deep into the nature and then you will understand everything better.
Albert Einstein

Wald tut gut
@Wald tut gut
0 comment

You may also like

Leave a Comment