Off grid natuurcamping Drenthe + (wandel)tips Drenthe

by happinessonwheels

Een weekje voor het lange Hemelvaartsweekend was ik aan het zoeken naar een leuke kleine natuurcamping. Wat bleek, echt ALLES zat vol. Wij staan het liefst op natuurcampings, op plekken waar je veel ruimte en rust hebt. Uiteindelijk kwam ik terecht op campspace.com. Hier ontdek je micro campings midden in de natuur met een tent, camper, boomhut of cabin. De plekken worden aangeboden door mensen zoals jij en ik, die hun eigen stekkie graag delen met anderen. Mijn aandacht werd getrokken door ‘off grid kamperen in het voedelbos in Drenthe’. Yes, er was nog plek! En zo kwamen we terecht op camping De Witte Buizerd in Drouwenersveen, in het voedselbos van Harro en Anke. Als je nog een mooie natuurcamping in Drenthe zoekt, hier moet je echt een keertje naartoe! Ik vertel je er graag meer over in deze blog en geef je leuke (wandel)tips voor de omgeving.

Natuurcamping Drenthe De Witte Buizerd

DE WITTE BUIZERD: MOOIE NATUURCAMPING DRENTHE 

Harro en Anke wonen prachtig op het platteland in Drenthe. In 2001 zijn ze gestart met het ontwikkelen van een voedselbos op hun terrein van ongeveer 2 ha. Het bos groeit en bloeit en je vindt er hele mooie, intieme kampeerplekjes. Kies voor het kampeerveldje als je gebruik wilt maken van het sanitair en elektra. Ben jij wat avontuurlijker aangelegd en wil je meer privacy? Ga dan off grid kamperen in het voedselbos. Dit deden wij! Bij aankomst begeleidde Harro ons naar, volgens hem, ‘het mooist plekje van het terrein’. Daar had hij zeker gelijk in. We stonden op een prachtige, grote plaats met kampvuurplek en heel veel privacy. 

BACK TO BASIC: KOM WEER IN CONTACT MET JEZELF EN DE NATUUR 

De off grid campingplekken op Camping De Witte Buizerd hebben geen elektra en je kunt geen gebruik maken van het sanitair. Er is wel een WC hokje aanwezig en je krijgt een grote jerrycan met drinkwater. Wij hebben een zonnepaneel op de camper en kunnen daarmee met gemak een paar dagen helemaal zelfvoorzienend staan. Echt top! We kwamen op deze plek helemaal tot rust en tot onszelf, we genoten van de natuur, waren heel de dag buiten en ’s avonds hielden we onszelf warm bij onze eigen kampvuurplek. De weersvoorspellingen waren heel slecht, zo’n 80 tot 90 procent kans op regen iedere dag. Maar de weergoden waren ons goed gezind, we hebben alleen op de dag van vertrek regen gehad en zelfs de zon liet zich af en toe zien!

RETRO CARAVANS EN B&B DE WITTE BUIZERD 

De Witte Buizerd biedt ook twee retro caravans en een B&B appartement aan voor verhuur; een gerestaureerde Knaus en Chateau caravan. Met een luifel, een vlonder en leuke nostalgische elementen geniet je volop met z’n tweeën. Het appartement is geschikt voor twee of drie personen en voorzien van een kookgelegenheid, handdoeken, radio, WiFi, een piano en boekenkast. Kom je met meer personen dan kun je eventueel het appartement samen met de caravans huren. De caravans staan op het kampeerveldje.

Natuurcamping Drenthe De Witte Buizerd4
Natuurcamping Drenthe De Witte Buizerd5

TE DOEN IN DE OMGEVING VAN CAMPING DE WITTE BUIZERD 

De off grid natuurcamping van Harro en Anke ligt in Drouwenersveen in Drenthe. Het gebied kenmerkt zich door het platteland. Wij houden vooral van bossen en heide en gingen daarom op zoek naar mooie natuurgebieden in de omgeving. Hierbij onze tips:

  • Wandelen en fietsen op de Hondrug: de Hondsrug in Drenthe is een langgerekte zandrug die van Emmen tot aan Groningen loopt, en is een van de hoogste gedeeltes van Drenthe. Wij fietsten vanuit De Witte Buizerd naar Boswachterij Gieten-Borger. Vanuit de boswachterij starten er verschillende mooie, gemarkeerde wandelingen. De wandelingen variëren van 3km tot 17 km en daartussenin. Bossen, grafheuvels, hunebedden, vennetjes en heide, je vindt het hier allemaal. Voor kinderen is er vanuit de boswachterij een kabouterpad. Navigeer naar Buitencentrum Boomkroonpad en je komt op de juiste plek, met parkeerplaats.
  • Buitencentrum Boomkroonpad: wil je het bos eens vanuit een ander perspectief bekijken? In Boswachterij Gieten-Borger vind je een boomkroonpad: een wandelpad hoog in de toppen van de bomen. Dit pad was door Corona wel gesloten toen wij er waren.
  • Wandelroute Friese Veen van Natuurmonumenten: Kris heeft sinds kort een verrekijker en heeft daarmee een nieuwe hobby gevonden: vogelen! En ik vind het stiekem ook erg leuk. Je bent veel bewuster bezig met de natuur en omgeving. We zochten daarom een wandelroute uit met een vogelhut. We kwamen uit op de wandelroute ‘Friese Veen Drenthe’ van ongeveer 5 km. Met de camper is het ongeveer een half uurtje rijden.  Het Friese Veen grenst aan de stad Groningen en bestaat uit moerasbos, rietland en open water. Tip! Loop nog een stukje voorbij het Friese Veen en doe een drankje op het terras van Café Friescheveen. 
  • Bootje varen Friese Veen: Bij Café Friescheveen kun je een roeiboot of kano huren en over het Frieseveen varen. Het is echt een prachtig gebied, helaas hadden wij hier geen tijd meer voor, maar het leek ons erg leuk om dit gebied per boot of kano te ontdekken!
Natuurcamping Drenthe De Witte Buizerd6
Natuurcamping Drenthe De Witte Buizerd3

Wij zijn blij dat we deze natuurcamping in Drenthe hebben ontdekt! Wil jij een keertje overnachten in het voedselbos van Harro en Anke? Hieronder vind je de link van hun campspace en eigen website

https://campspace.com/nl/s/kamperen-in-het-voedselbos_2282

https://dewittebuizerd.nl/en/

Ben je benieuwd naar de andere campings en tips? Neem dan zeker even een kijkje hier

Liefs,

Maartje ☾

0 comment

You may also like

Leave a Comment