Winterkamperen: deze natuurkampeerterreinen zijn open

by happinessonwheels

WINTERKAMPEREN: HIER MOET JE ZIJN!

Kampvuurtje, een lekkere warme trui, spelletjes spelen in de camper of juist in je tent; is winterkamperen iets voor jou? Ik ben zelf meer een mooi weer kampeerder, maar het lijkt me zeker bijzonder om eens in de winter te ervaren hoe het kamperen bevalt. Het liefste ga ik naar de natuurkampeerterreinen. Ik heb de leukste voor je op een rijtje gezet die heel het jaar open zijn. 

Natuurkampeerterrein De Biezen

Eco touristfarm De Biezen ligt in Zuid-Oost Brabant. Ik ben hier zelf in het voorjaar geweest en toen had ik het hele terrein voor mijzelf:-). De plaatsen zijn mooi en ruim. Er liepen toen super schattige kittens, kippen en schapen rond. Het terrein is prachtig aangelegd met mooie bomen, planten en bloemen. Er is een paradijselijke boomgaard met fruitbomen waar je ook kunt kamperen. Vanuit de camping heb je toegang tot de natuurgebieden ‘De Biezen’ en ‘De Grotelsche Heide’, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Leuk extraatje is dat je hier een vuurtje mag maken in de vuurkorf. Toch wel een kleine must als je gaat winterkamperen! 

Klik hier op naar de website te gaan van natuurkampeerterrein De Biezen.

Natuurkampeerterrein De Biezen

Natuurkampeerterrein De Vlagberg

Deze prachtige camping ligt in Sint Anthonis in Noord-Brabant en is ook heel het jaar open zodat je kunt winterkamperen. Je kampeert letterlijk midden in de bossen of aan de rand van een groot grasveld. Er is een blokhut met houtkachel, een speelbos met waterpomp en een overdekte kampvuurplek. Wij vonden dit echt een geweldige camping waar we zeker nog een keer naartoe teruggaan. Je loopt zo vanuit de camping een prachtig natuurgebied in. Er zijn trouwens ook plekken met privésanitair. 
 
Natuurkampeerterrein De Vlagberg
© logerenbijdeboswachter.nl

Natuurkampeerterrein Voscheheugte

Dit natuurkampeerterrein is omgeven door oeroude heidegronde, sprookjesachtige eikenbossen, uitgestrekte stuifzandgebieden, verborgen vennen en ligt in Drenthe. Op het terrein vind je 6 natuurhutten, 2 vaste tenten, 30 ruime staplaatsen en een trekkersveldje. Leuk extraatje: je kunt hier ook heerlijk eten. Ze serveren ontbijt, lunch en diner. 

Klik hier voor de website van de Voscheheugte. 

Natuurkampeerterrein de Voscheheugte
© jetcamp.com

Natuurkampeerterrein Amstelkade

Op de grens tussen Utrecht en Zuid-Holland in het polderlandschap vind je de Amstelkade. Een theehuis en natuurkampeerterrein in één. Kampeer in het Groene Hart met je tent, camper, caravan of in één van de pipowagens. In het theehuis, waar medewerkers van de zorgboerderij werken, geniet je van een lekker kopje koffie, thee lunch, of taartje. Op het terrein zijn verschillende vuurplaatsen waar je kunt genieten van een kampvuurtje. 

Klik hier om naar de website van de Amstelkade te gaan. 

© amstelkade.nl

Natuurkampeerterrein Landgoed Het Zand Hattemer Oldenburger

Geniet van de Achterhoek en ga kamperen midden in het bos. In de maar liefst 78 ha bos van dit landgoed bevinden zich 7 natuurkampeer-weiden. Voor de velden verderop in het bos is een eigen chemisch toilet handig of zoals ze zelf zeggen ‘met een schepje het bos in’. Lekker back to basic dus! De camping ligt dicht bij Hanzesteden Zutphen en Doesburg. Kasteeldorp Vorden en de kleinste stad Bronkhorst zijn ook zeker een bezoekje waard. 

Klik hier voor de website van Landgoed het Zand Hettemer Oldenburger.

© campercontact.com

Dit is een kleine selectie van natuurkampeerterreinen waar je kunt winterkamperen. Heb jij nog tips? Laat het hieronder vooral weten!

Ga jij liever naar een huisje in de winter? Bekijk dan zeker even deze blog: 4x de leukste natuurhuisjes met een kachel. 

0 comment

You may also like

Leave a Comment